Meer verbinding!!! Dat is de roep die ik zowel in mijn coachpraktijk als bij de begeleiding van teams te horen krijg!! Wat bedoel je met verbinding? Antwoorden variëren van contact leggen, afstemmen, begrip hebben, steun voelen tot begaan zijn met elkaar, voor elkaar opkomen,etc . Wat houd jou tegen om je met anderen te verbinden? Uitzonderingen daargelaten volgt een litanie aan verwensingen, oordelen, aannames,overtuigingen, etc over de ander! Deze litanie is  jouw persoonlijke gifmand! Het zijn je angstige, je negatieve, je destructieve, passieve, (irrationele)gedachten en gevoelens over de ander(en vaak ook over jezelf) die het maken van ‘echte’ verbinding in de weg staan.

Waar komen die gedachten en gevoelens vandaan? Het zijn in elk geval je eigen gedachten en gevoelens die gevoed worden door gedrag, handelen, opmerkingen, etc van anderen. Maar is er niet meer aan de hand? De gifmand is namelijk nooit leeg en vult zich in de loop van de tijd ook met ‘gif’ in de vorm van negatieve projectie (je eigen patronen op de ander) en negatieve overdracht(patronen van je relatie(s) op de ander). Hierdoor vult de gifmand zich mogelijk ook met het positieve en constructieve van de ander. Wat de ander ook doet of zegt het levert dan een ‘ja maar‘ op of een ‘het zal wel’ of een ‘ik moet het nog zien’ of ‘jaja duh ‘ etc . Het gif verspreid zich razend snel en zelfs een oprechte feedback  wordt met achterdocht in ontvangst genomen!!

STOP IT!! Stop met de negatieve gedachten en gevoelens over de ander( en jezelf). Je hebt zelf die keuze elke keer weer als je in contact komt met de ander!!! Geen excuses! Stel je oordeel uit, laat je verwensingen achterwege, ga er eens niet vanuit dat je weet hoe het zit, etc. En als het je niet lukt? Dan zijn de patronen, karresporen zo sterk en ingesleten dat je een vorm van ondersteuning nodig hebt. Het is niet anders… maar zoek het niet bij de ander! Accepteer je gifmand, maak deze leeg of in elk geval niet voller en start met vullen van de geefmand! Hoe? gewoon DO IT. Luister echt, ben echt begaan, geef verdiepende vragen, geef aandacht, geef complimenten, geef begrip, geef afstemming, etc. geef ,geef, deel en ontvang!

Hoe je de gifmand leegmaakt?

  1. Word je bewust van je gifmand
  2. Krijg inzicht in de werking en inhoud van je gifmand
  3. STOP IT en DO IT
  4. Ontdek meer over jezelf en accepteer je tekortkomingen (en koester je capaciteiten)
  5. Werk aan je patronen, karrensporen, gedachten en gevoelens( zelf of met ondersteuning) en laat ze los als ze niet bijdragen aan de geefmand
  6. ga naar 1!!

Na afloop van de werksessie heb je inzicht in je eigen gif- en geef mand en de impact die dit heeft op anderen. Je bent in staat je eigen gifmand te accepteren en hebt een richting om aan je patronen en karrensporen te werken. Je vult je ontwikkelmand!

Het is een werksessie met maximaal 8 deelnemers zodat er ruimte voor ieders persoonlijke aandachtspunten.

We starten om 16.00 uur met een ‘rondje beleving en bedoeling’ om vervolgens in te gaan op de betekenis van de gif- en de geefmand. Na een ‘natuurlijk momentje’ gaan we verder met jouw persoonlijke gifmand(het invullen van de survey is onderdeel van de werksessie)  als basis om inzicht te krijgen in de beweging van wat er nodig is om van de gifmand naar de geefmand te bewegen! We ronden af met inzichten en concrete acties en tips en dit alles hartstikke interactief !

De investering in deze werksessie bedraagt € 195,- exclusief BTW en exclusief de online training ‘ontdek meer over jezelf’ ad €129,- excl BTW en inclusief de i movement survey ter waarde van €149,-. De werksessie vindt plaats in de regio Eindhoven. Inschrijven of meer informatie via onderstaand formulier of info@emovement.nl . Na inschrijving ontvang je een bevestiging en meer informatie over de werksessie en locatie!